SASSO TAVUĞU ÖZELLİKLERİ


SASSO TAVUĞU ÖZELLİKLERİ



Sasso tavukları, parlak sarı tüyleri ile, hızlı büyümesi ile, çift sarılı yumurta yapması ile üreticiler tarafından severek tercih edilir.

Sasso tavukları uzun yıllar verimli ırklar üzerinde yapılan melezlemeler sonucunda Fransa'da üretilmiştir. Sasso cinsi tavuk günümüzde organik olarak etlik tavuk ve yumurta üretimi isteyen üreticilerin tercihidir. Ülkemizde son birkaç yıldır çok popülerdir. Özellikle Broiler etini sevmeyen bir çok kişi, bu cinse fazlaca yönelmiştir.

Ortalama 65 gün ve üreri 8-10 haftalık olduğunda kesimlik haline gelir. Yumurta verimi diğer ırklara göre düşük olan Sasso tavukları gri renkli ve çift sarılı yumurta yaparlar. Yılda 140-180 civarında yumurta yaparlar.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Link Güncellemesi (50)

EV YAPIMI KOLAY CİVCİV YEMİ YAPIMI