MARANS TAVUĞU ÖZELLİKLERİ
Marans tavukları, koyu kahverengi yumurtaları ile hemen hemen tüm dünyada yetiştirilmektedir. Fransa’da 1800’lerin ortalarında Maran adlı bir kasabada geliştirilmiştir. Adı geliştirildiği yer olan Marans kasabasından almıştır. Marans tavukları, Hindistan ve Endonezya 'dan getirilen orman tavuklarından üretilmiştir.
Aslen bacakları az tüylü bir cinstir. Bacaklarında tüy olmayan tavuklar gerçek Marans değildir. En sonunda Amerikan Tavukçuluk Birliği’nin Mükemmellik Standardı tarafından kabul edilmiştir.
Marans tavukları et üretiminde ve kahverengi yumurta üretiminde kullanılmaktadır. Ayrıca süs tavuğu olarakda bakılmaktadır.
Marans tavuklar yılda yaklaşık 150-200 yumurta yapar.
Marans tavuğunun pek çok renk çeşidi vardır.
Fransız Standartlarında tanınan renkler; Siyah, Siyah Bakır, Beyaz yeleli Siyah vücutlu, Siyah kuyruklu Buff, Kolomb, Guguklu, Altın Cuckoo, Buğday ve Beyazdır.
Cuckoo ve Siyah Bakır, bu ırkların en yaygın olanlarıdır. Siyah Bakır Marans, boynunda bakır tüyleri olan siyah renkte vücutları vardır. Ayak tabanları, Maranlar beyaz tenli olduğundan daima beyaz olmalıdır.
Yorumlar
Yorum Gönder